slagerijvankampen2

Lip Service

Na zo’n dertig jaar de zalen overal te hebben volgespeeld met hun eigenwijze trommelmuziek besloten de artistiek leiders Mies Wilbrink en Willem van Kruijsdijk dat het misschien eens tijd werd voor een side-project. Ze schreven blaasmuziek bovenop de drums en er ontstond een nieuwe show "Beats 'N Brass". De reacties hierop waren zo enthousiast en overdonderend dat ze besloten er een album van uit te brengen. Er was in de begin jaren al eens een toer geweest met “De Vier Winden”, ook blazers en natuurlijk was er de samenwerking met Adrian Belew, de gitaar coryfee en met 'Last Poet' Umar Bin Hassan, maar nu is hier echt sprake van doelgericht nieuw geschreven werk. Het resultaat kreeg de veelzeggende titel "Lip Service", een eclectisch geheel met allerlei invloeden van diep in het Afrikaanse continent tot New Orleans en van Latin tot Raï, een reis tussen de woestijn, het oerwoud en de grote stads discotheek. Toch blijft het steeds typisch Slagerij van Kampen, een altijd eigenzinnige benadering van wat ritme is en doet, nu dus op dezelfd eigenwijze manier aangevuld met aanstekelijke blaasmuziek: een beetje vreemd maar wel lekker..

De onvermoeibare slagwerkers Johan Boere, Olaf Fase, Boudine van Slobbe en Emilie Cleuver (die hier de zwangere Clara de Mik vervangt), uiteraard geweldig ondersteund door de keys, drums, loops en bas van Robin van Vliet, worden hier op sublieme wijze aangevuld met drie jonge Vlaams blazers: Stien Carlier (saxen) Daniël Vanderhoydonks (trompet en bugle) en Alex Loiacono (trombone), die ook de blaas arrangementen uitwerkte. Het enthousiasme spat van de plaat, de sfeer is omverblazend, kortom een heerlijk album, voor als je erbij was en voor de echte Slagerij van Kampen liefhebber, maar zeker ook voor iedereen die gewoon van een echt lekker stukje muziek houdt.

Differbag

Differbag

Ter gelegenheid van het 25- jarig bestaan werd Differbag de eerste dvd van Slagerij van Kampen. Het betreft een concertregistratie uit de tour ENERGIGANTICA en een extra hoofdstuk waarin je meegenomen wordt naar de historie van Slagerij van Kampen, verteld door de oprichters Willem van Kruijsdijk en Mies Wilbrink. Het concert staat tevens op cd.

id

[I.D.]

Het eerste album sinds de nieuwe bezetting. De in het live-circuit gerijpte composities zijn afwisselend en laten diverse stijlen passeren: de ene keer is er duidelijk sprake van complexe rockbeats, een andere keer denk je: 'wild tribe meets jazzbandje' of waan je je op een bijeenkomst van arabische stamhoofden. Maar alles overduidelijk binnen de identiteit [I.D.] die Slagerij van Kampen al jaren heeft.

road

THE ROAD LESS TRAVELLED

Het fenomeen Slagerij van Kampen bestaat 20 jaar. Een feestje is op zijn plaats en dat is er nu in de vorm van deze in elk opzicht schitterende dubbel-cd. Live, zoals je Slagerij van Kampen het liefst hoort, aangevuld met enkele bijzondere projecten van dit unieke gezelschap. Een aanrader voor iedereen, een must voor elke fan!

add

ADD UP TO THE ACTUAL SIZE

it album van de Slagerij van Kampen boom is er een met ballen en weerstaat elke vergelijking met actuele ontwikkelingen in de hedendaagse popmuziek. Van Dance tot Film, van Trance tot Punk, een feest aan "technorganic drumscapes". Dames en heren dj's: van harte aanbevolen.

kick

KICK OFF

Als een soort countdown voor de WK Voetbal 1998 releast Sony Music het officiele World Cup Album met als titel 'AllezOlaOlé'. Dit album bevat de geest van het toernooi vertaald in muziek, met gloed- nieuw werk van bekende artiesten uit de landen die zich gekwalificeerd hebben voor dit laatste stadium van de Wereldbeker dat in juni 1998 in Frankrijk begon. 'AllezOlaOlé' werd eerst op 22 april in Frankrijk uitgebracht en later in april en mei volgde de wereldwijde release. Het album kreeg een CD, cassette en minidisc versie en omvat maar liefst 20 (twintig!) songs. De Van Kampen track heet 'Kick off' en werd ook uitgebracht als cd-single.

door

DOOR

En toen was er 'DOOR'... deze cd is er een om echt voor te gaan zitten, een groots avontuur trekt aan je voorbij, spannende akoestische drums, gelardeerd met sfeervolle, uitgesponnen klanken in wervelende composities; droomreizen, emotionele ontmoetingen en omverblazend geweld vormen de onderdelen van een meeslepende en doorlopende tocht door en met het boeiende verschijnsel Van Kampen. Een zeer fraai ontworpen en grensverleggend boekje completeert de zeer wel geslaagde studio opnamen.

live

LIVE!

Een duidelijk staaltje van de oorspronkelijkheid en de eigenzinnige live-heid van dit illustere drumkwartet. Uitstekend klinkende opnamen van sfeervolle optredens in theaters en clubs uit het binnen- en buitenland.

spit

SPIT IN THE STORM

Slagerij van Kampen blijft tegen de stroom opzwemmen. Een veelvoud aan invloeden is hier te bespeuren, maar weer allemaal zijn ze vertaald naar die typische eigenwijsheid die de groep zo uniek maakt. Soms overdonderend, soms beschouwend, altijd doortrokken van spanning en energie. Altijd de drums. Altijd Van Kampen.

link

LINK

Een reis rond de wereld, eigenlijk een logisch gevolg van 'A long walk'. Alle culturen gebruiken percussie instrumenten, er bestaan grote verschillen en onverwachte overeenkomsten. Dit album is een vuist tegen rassenhaat en discriminatie en roept op tot verbroedering:
drums link people!

tan

TAN

Als de groep 10 jaar bestaat (1992), verschijnt een overzicht met uiteenlopende sferen en stijlen in zowel live- als studio opnamen. Uit elk stuk blijkt de bewondering voor de muziek uit niet westerse culturen, muziek die gebruind is door de zon. Ook samen met 'A long walk on a short pier' als box-set verkrijgbaar.

walk

A LONG WALK ON A SHORT PIER

Als een film in elkaar gezet is dit album een ode aan de oorspronkelijke bewoners van de verschillende continenten. Het handelt over hun onderdrukking en de strijd tegen de indringers of de oprukkende "beschaving". Een enerverend document, indrukwekkend van opbouw en prachtig geproduced.

doldrums

OUT OF THE DOLDRUMS

Met "out of the Doldrums" sloeg Slagerij van Kampen een geheel nieuwe weg in. De toen nog zeer geavanceerde sample-techniek deed zijn intrede en als ware pioniers stortte de groep zich op dit fenomeen, dat tegenwoordig niet meer weg te denken is in de dance-industry. Dit resulteerde in de allereerste volledig met midi opgenomen en electronisch gedrumde plaat ter wereld. De nieuwe techniek bracht ook de mogelijkheid meer melodie in de muziek te brengen en dit completeerde, samen met de akoestische powerdrums, de unieke sound van Van Kampen. Het album is alleen op vinyl verschenen en is niet meer verkrijgbaar.

first

SLAGERIJ VAN KAMPEN

Het succes in het alternatieve club circuit bracht Slagerij van Kampen in contact met de A&R manager van een klein obscuur indi-labeltje, die wel wat in een plaat van de groep zag. Het werd een low-low-low budget opname van een live-concert, waarop de prille zenuwen de vellen nog extra laten meetrillen. De plaat verkocht echter beter dan verwacht. De discografie van Van Kampen was geboren en zou gestaag verdergroeien. Het album is alleen op vinyl verschenen en is niet meer verkrijgbaar.