OLAF Fase

Al sinds Olaf met drummen is begonnen trekt het samenspelen met andere slagwerkers hem. Meerdere malen heeft hij tijdens projecten met andere drummers samengewerkt, maar helaas was dat allemaal tijdelijk. Groot was dan ook de vreugde dat hij vanaf 1 mei 2014 deel mag uitmaken van Slagerij van Kampen!

Op zijn twaalfde kreeg Olaf zijn eerste drumstokken. Na een aantal jaren drumles, deed hij op zijn 17e auditie voor de HAVO voor Muziek en Dans, werd aangenomen en doorliep deze opleiding met succes. Vervolgens won hij in 1995 een beurs voor een studie aan het Drummers Collective in New York. Hij kreeg daar les van drummers die speelden met de allergrootste namen in de muziekwereld (o.a. Paul Simon, Cindy Lauper, Michel Camilo en John Scofield). Na terugkomst uit New York werd Olaf aangenomen op het Rotterdams Conservatorium en studeerde daar in 2002 af met een 8. Tussendoor won hij ook nog de Tama Drummers Award, een talentenwedstrijd voor drummers uit de Benelux.

Olaf ging voortvarend aan de slag en werkte samen met o.a. Wouter Hamel, Laura Jansen, Franklin Brown en Maxine, Berget Lewis, Jacqueline Govaerts en het meidentrio Treble. In 2006 werd de laatste gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

Ook ging Olaf samen met Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) een cursus voor drummers schrijven voor de Slagwerkkrant, hét tijdschrift voor drummers in Nederland.

De laatste jaren speelde Olaf met Bushira en Waylon. In 2010 ging hij drummen bij de feelgood-musical “The Crazy Shopping Tour”, waarna nog de musicals “Zorro” en “Sister Act” volgden. Ook had hij tussendoor tijd om in te vallen bij de theatershow Jeugdherinneringen,  een show van Danny de Munk en Henk Poort. In 2013 speelde Olaf als invaldrummer bij Nielson, bekend van ‘De beste singer-songwriter’ van Nederland.  

Maar vanaf medio 2014 dus met heel veel enthousiasme aan de slag bij een slagwerkgroep: Slagerij van Kampen!